נוער לתת – כדי שלכל ילד חולה תהיה מתנה

תכירו את אורי ביטון, בוגרת בית הספר מהמחזור האחרון (מחזור כ"ד, תשע"ז)

אורי פעילה ב"נוער לתת" – ארגון נוער הפועל למעורבות ויזמות חברתית בקרב בני נוער בישראל.

הקבוצה של אורי פועלת בבית הספר  עבור הקהילה כבר שנתיים, והפעם- כיוזמה השנתית שלנו – בחרו אורי וחברייה לצאת בקמפיין לחשיפת הציבור וגיוס תרומות לחדר המתנות בבית החולים סורוקה. הנה הוא לפניכם.

וכך מספרת אורי:

" חדר המתנות הוא פינה מיוחדת בבית החולים, עבור ילדים שחוגגים אירועים מיוחדים במהלך האשפוז, חווים פרוצדורות והתמודדויות רפואיות שונות וגם עבור ילדים שחוזרים לבתים ריקים מצעצועים.

כששמענו על המחסור במתנות בחדר, לא יכלנו להשאר אדישים ויצאנו במבצע גדול לגיוס כספים ומתנות עבור החדר- הפקת הקמפיין החברתי מא'-ת'.

בתחילת התהליך התחלנו בגיוס כספים ראשוני עבור החדר: ערכנו יום מכירות מזון, פנינו בטלפונים, הודעות ומכתבים לתורמים פוטנציאליים והפצנו את הבשורה ברשתות החברתיות.

לשמחתנו, גייסנו סכום כסף לא מבוטל הודות לתורם יקר שנענה לבקשתנו ולאותו יום מכירות- מה שאפשר לנו לצאת לדרך עם הקמפיין. גם הודעות הווטסאפ והפוסטים בפייסבוק עשו את שלהם והביאו איתם תמיכה מרגשת ובלתי צפויה מעשרות אנשים שתרמו לנו מתנות, צעצועים ומשחקי קופסא רבים, ובין היתר להוצאת ספרים נדיבה וסופרת צעירה שתרמו לנו מאות ספרים בחינם.

התכנסנו וערכנו פגישות ארוכות בהן דנו בפרויקט עד כל פרטיו הקטנים, במסר שאנחנו רוצים להעביר ובדרך להעברת המסר. קבוצת תלמידים בכתה י' התגייסו באופן טוטלי עבור הפרויקט הזה, ולאורך כל הדרך היה ברור לנו מהי המטרה שעומדת לנגד עינינו: לשמח את הילדים החולים ואת משפחותיהם, גם ביומיום הלא פשוט.

והנה קישור לכתבה נוספת בעניין מבית  Mako. לחצו על התמונה כדי לצפות: