מרכז היזמות לסייבר ומייקינג נפתח!
תכנית המתאר
תכנית מתאר
המרכז תוכנן עפ"י מודל מרכזי היזמות של רשת עמל, בידי האדריכלית צפי שומר.
המרכז מחולק למספר חללים מרכזיים וחללים משניים (ראה תרשים):
(A) מבואה
(B) חלל לא פורמלי
(C) חלל הדרכות המרכזי
(D) MAKE-LAB סדנא ייצור
(E) חלל תצוגה רב-תכליתי
מבואה
הכניסה ל"מרכז היזמות" מהווה נקודת משיכה ומקום השתהות עבור תלמידי בית הספר.
מערכות ישיבה והצללה יוצבו כחלק מתפיסה עיצובית הטוענת כי מרחבי בית הספר הלא מקורים הם מרחבי למידה דינמיים ומאתגרים כאחד (ראה תצלומים א', ב', ג') כחלק משיתוף הפעולה עם משרד עיצוב ישראלי (JOYNOUT).
חלל לא פורמלי
כחלק מתכנון החלק המגשר בין חלל ההדרכה (C) ובין סדנת הייצור מיקמנו חלל אינטגרטיבי המזמין את התלמידים וצוותי ההוראה לחוויית למידה לא פורמלית כשלרשותם מטבח, מערכת ישיבה (ראה תמונה ד') המזמינה את יושביה לשיח בין אישי פתוח מקדמת את שעות הפנאי ותוכננה הקפידה בידי משרד העיצוב (JOYNOUT).
חלל הדרכות מרכזי
חלל הדרכות שבמרכזו שולחן ישיבות בו יתנהלו עבודת הסטודיו המרכזית לצד דיונים, למידה פרונטלית, סיעור מוחות, וכיו"ב.
בקצוות החלל יוצבו שולחנות עבודה לצוותי למידה קטנים ולמידה פרטנית.
MAKE-LAB
סדנת הייצור(MAKE-LAB) הוא מקום בו כל אחד ואחת יכולים לתכנן ולייצר את אשר יחלמו במרכז היזמות. התלמידים ילמדו לתכנן בעזרת מחשב, לייצר באמצעות מדפסת תלת-ממד, חיתוך לייזר וטכנולוגיות יצור מתקדמות אחרות (ראה הרחבה בפרק הסדנא).
חלל תצוגה רב-תכליתי
כחלק מתפיסה הכוללת למרכז, אנו רואים ב"חלל הלבן" (כינוי לגלריה או מוזיאון) כנקודת השיא של המרכז. בחלל זה יוצגו בפני קהל בית הספר (תלמידים, הורים ומורים) את תכני הלמידה ותוצרי העיצוב.
החלל מבקש לזמן אליו תערוכות מתחלפות של מעצבים צעירים מ"בצלאל" בפרט ומזירת העיצוב הישראלית בכלל. בערבי השיא (לקראת סוף השנה) יוצגו בפני צוות ההנהלה הבכיר ושותפי המרכז את המחקר והתוצרים.