משלחת פולין 2018 מחזור כ"ה – משלחת 183

המסע לפולין ותיעוד מפגשי ההכנה למסע

דף זה יכיל את כל תהליך ההכנה למסע שורשים בפולין במסגרת משלחת 183, תשע"ח

# קישור לסרטון של ערוץ 7 המתעד את דבריה של הגב' מרים פרץ ביער הילדים בפולין: לחצו כאן.

להלן מכתב מפי ראש המשלחת לפולין, מר שמעון שמעון, לתלמידי המשלחת.

דברי פתיחה.pdf

את אחיי אנכי מבקש" – משלחת לפולין 183

"אני אדבר איתכם על החיים "

כך פתחה, אמרה לתלמידים, גב' מרים פרץ ששיכלה את שני בניה סגן אוריאל פרץ ז"ל הי"ד, ורס"ן אלירז פרץ ז"ל הי"ד שנפלו בקרבות ובהיתקלויות עם מחבלים (בגזרת לבנון וברצועת עזה) על התקומה והעצמאות של עם ישראל בארץ ישראל.

בסוף חודש אוקטובר בע"ה תצא משלחת גדולה של תלמידים, מחנכים, מורים, מנהלת בית הספר אנשי עדות, מדריכות איש רפואה והורים שכולים שלדאבון הלב בניהם נפלו במערכה על תקומת ועצמאות ישראל בארץ ישראל.

כחלק מההכנה הארוכה והמשמעותית הנערכת לקראת המסע לפולין "את אחיי אנכי מבקש" בסדרת מפגשים בימים ארוכים להכרות ולמוד נושא השואה והגבורה. ביום שלישי 26.9 נפגשנו בבית הספר כולנו יחד עם כל חברי המשלחת היוצאת לפולין לייצג את מדינת ישראל, את תיכון מקיף ז' רמות באר שבע, ולייצג את משמעות החיים והיותנו בני חורין ביחס לאירועי השואה והשמדת קהילות שלמות לדיראון עולם. ללמוד ולהכיר את זוועות הנאצים ואת זיכרון המתים בשואה ובגבורה במהלכה ובמהלכים שנזרעו באירופה שהביאו לבסוף לתקומתה של מדינת ישראל.

למיטב ידיעתנו זאת תהייה המשלחת הראשונה הממלכתית של בני נוער שיוצאת לפולין כפיילוט ראשוני ביותר שלאחריו יוסקו מסקנות ותבחן ע"פ גישה מרחיבה האפשרות להחיל את הניסוי לו יהיו כנראה שותפים מינהל חברה ונוער במשרד החינוך כמשרד המוביל את היוזמה, ומשרד הביטחון אגף משפחות הנצחה ומורשת שנקווה שיחבור אלי.

הרעיון המרכזי ליוזמה הראשונית החדשה, הוא, לא עוד רק לימוד "שואה "כפי שנהוג בכל משלחת שיצאה לפולין עד כה.

כי אם בנוסף מיקוד ודגשים : "בין גבורה בשואה לגבורה ומידות טובות בתקומה"

כאמור, המשלחת הבית ספרית שלנו נבחרה להוות "פיילוט" ראשוני ליוזמה החדשה שנבחנית גם לאור העובדה שלצערנו ניצולי השואה הולכים ומתמעטים מבין החיים.

אם "הפיילוט" יצליח המגמה של מינהל חברה ונוער במשרד החינוך לחבור למשרד הביטחון לאגף משפחות הנצחה ומורשת, ולהרחיב את הפיילוט למספר גדול יותר של משלחות ברוח משלחת זו שלנו, תוך מעורבות ושותפות של משרד הביטחון לאחר הסכמתם כמובן, בהוצאת נציגות מקרב בני משפחות שכולות למשלחות הנוער לפולין (מובהר כאן שהדברים כרגע בראשית הדרך ..ילמדו ויבחנו במינהל חברה ונוער ומשרד הביטחון…).

ביום ההכנה החשוב והמוצלח מאוד בו נפגשנו ושוחחנו כל חברי המשלחת כ- 170 משתתפים,

נחשפנו כולנו לתוכנית הפרטנית המתוכננת היטב לדגשי המסע לייחודיות הרעיונית, לתכנים המתוגברים בהתאמה ליוזמה ולעוגני התוכן שנבחרו:

•הכרות עם מפעל התנועה הציונית באירופה ובפולין בפרט
•הכרות עם הגבורה בהישרדות והאקטיבית בצבאות בנות הברית וארגוני הפרטיזנים
•הכרות עם מנהיגי תנועות הנוער ומקומן בהנהגת הקהילות ובגבורתן מול הנאצים
•הכרות עם העולים החדשים (נצר אחרון) שהגיעו מהתופת לארץ כמעפילים וגם בעליה לגלית הישר לקרבות מלחמת העצמאות וחירפו נפשם למען המדינה.

כמו כן תודרכנו בתחומים נוספים כמו לו"ז המסע, מקומות, אתרים בהם נבקר, סיורים, טקסים, נהלי בטיחות וביטחון, כללי משמעת וכדומה.

בנוסף נפגשנו ושוחחנו עם נשות/ואיש העדות: ניצולת השואה וההורים השכולים עדי התקומה, ומדריכות המסע אשר ילוו אותנו בהדרכה עוצמתית בכל מהלכו ויצטרף אלינו גם איש הרפואה שישמור על בריאותנו.

יום ההכנה המוצלח מאוד, הן מבחינת התכנים שהועברו והן מבחינת המפגש עם האנשים המיוחדים, הערכיים, האיכותיים בעלי שליחות בחייהם שלהם בעבר וגם בהווה אשר שילמו את היקר להם מכל. הבן נפל במערכה על תקומת עצמאות עם ומדינת ישראל. נכיר את הדמויות ואת המידות הטובות של כל אחד על ערכיו, על תרומתו לחברה ולקהילה על דרכו בקבלת השונה והאחר, על ענוותם וצניעותם. על מתן בסתר וסיוע למוחלשים שאפיינו אותם ולבסוף את הקרבתם למען הכלל.
הכרנו את אסתר צמרי אשת העדות מקיבוץ רחביה, את גבורתה בילדותה בהישרדות היום יומית שלה אצל מסתירה ומגינה המשפחה הפולנית בכפר הפולני בו נבקר אשר אליו חמקה ובו שהתה שנים במחבוא במסתור:

•אסתר צמרי – אשת העדות ניצולת שואה
•וופא מועדי – אם שכולה דרוזית
•יוסף(ג'וחה) אבי יאיר אנגל – אב שכול
•מרים פרץ – אם שכולה

לכל אחד מהם יש סיפור אישי מדהים מרתק ומרגש שהוא חלק משרשרת הדורות במאבק, בהתמודדות של עמנו על השואה והתקומה והעצמאות של עם ישראל בארץ ישראל שלאחר השואה.

אני מבקש להכיר טוב ותודה לכל המשתתפים ביום ההכנה שכולם תרמו את חלקם המשמעותי והחשוב כל אחד לפי תחומו ואחריותו להצלחת היום, בו צעדנו בבטחה וחרדת קודש לקראת המסע המשמעותי לפולין בסוף חודש אוקטובר 2017.

הכרת הטוב והתודה המיוחדת! לרכז שכבת יב' פימה האהוב על כולם! המוביל מטעם בית הספר במנהיגות, בערכיות, במקצועיות, באיכות ובדרכי נועם ! את המפעל החינוכי המיוחד הזה, את המשימה הכל כך חשובה המורכבת והמאתגרת , המסע לפולין.

כמו כן הכרת הטוב והתודה לראש המשלחת וממונה על מינהלת פולין מטעם מטה מינהל חברה ונוער במשרד החינוך, אדם יקר : שמעון שמעון הראש, היזם המתכנן, והמוביל את כל המשלחת הייחודית הזו על פרטי פרטיה, במקצועיות בערכיות באיכות ובביטחון רב שהוא משרה על כולנו!

בברכת חתימה טובה לכולנו.

מסע מאתגר ערכי ומשמעותי לכולנו.

שאו ברכה.